Hozzávalók
4 darab közepes cékla
1 darab kb. 3 cm-es friss gyömbér
1,5 l zöldség- vagy csirkealaplé
3 szál újhagyma
0,5 l kókusztej
5 dkg vaj
só, bors, lime-levél
Elkészítés
A céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk, 200 fokos sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük.
Lehűtjük, meghámozzuk, feldaraboljuk. (Ajánlott a gumikesztyű használata, mert nagyon fog!)
A gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Az újhagymát feldaraboljuk.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a céklát, az újhagymát és gyömbért, kb. 3 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, összeforraljuk, turmixoljuk.
Szitán átpasszírozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lime-levéllel díszítjük.
Nyakunkon a Valentin-nap, a szeretetre éheseknek pedig időről-időre másfajta táplálékra is szükségük van. Annak, aki ezt osztja, és a szívének kedvest meghívja a Konyha-szigetekre egy romantikus, gyertyafényes vacsorára, annak a szerelem jegyében összeállított menü mellé egy témába vágó könyvvel is kedveskedünk. Ide kattints! |