Hozzávalók (36 darabhoz)
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
110 g tojásfehérje (3-4 darab)
kb. 10 ek víz
céklapor/ételfesték
Elkészítés
A mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük. Ha nem kapunk mandulalisztet, házilag is elkészíthetjük úgy, hogy a szeletelt mandulát finomra daráljuk a porcukorral.
A tojás fehérjét kettéosztjuk.
Az egyik felét belekeverjük a cukros mandulába, majd hozzáadjuk a színező anyagot.
A kristálycukorhoz hozzáadjuk a vizet, és 120 fokra hevítjük.
Miközben a cukor forr, elkezdjük felverni a maradék fehérjét, de nem keményre. Amikor a cukorszirup elérte a 120 fokot, lassú sugárban elkezdjük hozzáönteni a fehérjehabhoz. Addig verjük magas fordulaton, míg fényes, fehér, sűrű masszát kapunk.
A masszát összekeverjük a mandulával, és habzsákba töltjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral/szilikonlappal, és a habzsákból kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk.
Egy órán át pihentetjük.
160 fokos (légkeverésen 150) sütőben 8 percig sütjük. Nyitott ajtónál még 5 percig a sütőben hagyjuk.
Kihűtjük.
Töltelék
10 dkg mascarponét 10 dkg vajjal, 1 kk citromlével, 5 dkg porcukorral és 1 kk céklaporral simára keverünk. A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk.
Nyakunkon a Valentin-nap, a szeretetre éheseknek pedig időről-időre másfajta táplálékra is szükségük van. Annak, aki ezt osztja, és a szívének kedvest meghívja a Konyha-szigetekre egy romantikus, gyertyafényes vacsorára, annak a szerelem jegyében összeállított menü mellé egy témába vágó könyvvel is kedveskedünk. Ide kattints! |