Vaníliás són és rózsateán füstölt rosé kacsamell
Hozzávalók
2 bőrös kacsamell
1 csésze rizs
1 csésze szálas Earl Grey tea
1 vaníliarúd
1 csésze nagy szemű só
Elkészítés
A kacsamell bőrét keresztben és hosszában bevagdaljuk (óvatosan, a húsba ne vágjunk bele).
A mellet a bőrös felével felfelé rátesszük egy darab alufóliára.
Egy magas falú serpenyőt/wokot 4-5 rétegben kibélelünk alufóliával.
A teát, a rizst, a cukrot és a feldarabolt vaníliarudat összekeverjük, a serpenyőbe/wokba szórjuk, és lefedjük alufóliával.
A serpenyőt lefedjük, és erős tűzön felmelegítjük. Kb. 5 perc elteltével a serpenyő/wok megtelik füsttel.
A fedőt levesszük, és a kacsamellet a tea/rizs keverékre helyezzük. Fedő alatt kb. 10 percig füstöljük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, a kacsát kivesszük a magas falú serpenyőből/wokból, és bőrével lefelé a másik serpenyőbe tesszük.
4-6 percig sütjük, kivesszük a serpenyőből, és tálalásig, kb. 10 percig pihentetjük.
Tócsni
Hozzávalók
0,5 kg burgonya
1 tojás
2 ek liszt
1 csokor petrezselyem
olaj
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk.
Apróra vágjuk a petrezselymet, és a masszához keverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, a masszából kb. 2 evőkanálnyit falapáttal a serpenyőbe simítunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük (kb. 5-5 perc).
Sütőtökfelfújt
Hozzávalók
1 kg sütőtök
4 tojás
8 dkg liszt
7 dkg vaj
só, bors
Elkészítés
A tököt megmossuk, félbevágjuk, magjait kikapargatjuk, és 200 fokos sütőben 60-80 perc alatt puhára sütjük. Meghámozzuk és leturmixoljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet, a vajat, a tökpürét, a sárgájákat és ízlés szerint sót, borsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét.
Szilikonformában, 175 fokon 12 percig sütjük.
Nyakunkon a Valentin-nap, a szeretetre éheseknek pedig időről-időre másfajta táplálékra is szükségük van. Annak, aki ezt osztja, és a szívének kedvest meghívja a Konyha-szigetekre egy romantikus, gyertyafényes vacsorára, annak a szerelem jegyében összeállított menü mellé egy témába vágó könyvvel is kedveskedünk. Ide kattints! |