Valentin_2006

Szextázis, azaz extázis a szexben

Unalmas hétköznapjainkból kilépve az extázis különbözõ formáit keressük. Minél inkább átjár minket a civilizáció ridegsége és szürkesége, annál inkább vágyjuk az extázis színességét, a tombolást és a feloldódást.

Extázis






Általában a külső szemlélőnek az extázis csupán sekélyesebb vagy mélyebb kábulatnak tűnik, és éppen ezért sohasem értheti meg fontosságát. Az extázis során befelé utazunk, lényünk eddig ismeretlen zugait fedezzük fel, és a tapasztalat legtöbbször nem szavakkal leírható, hanem érezhető. Közelebb kerülünk valamihez, amit szintén nehéz szavakkal ellátni, mert mindenki saját hite szerint nevezi meg, abban viszont mindenki – aki megtapasztalta – egyetért, hogy nagyon ősi és nagyon természetes. Nem kell megszokni, mert olyan, mintha mindig ismertük volna.

Az extázist sokan félreértelmezik, és drogok élvezetével, valamint alkoholmámorral kapcsolják össze. Hamis illúzió, hogy amit így megtapasztalunk, valódi extázis. Csupán arról van szó, hogy az élvezeti szerekkel megpróbáljuk kijátszani tudatunkat, de végül tudatunk nevet rajtunk,




mert megfoszt minket attól a csodálatos élménytől, amire vágyunk. Az extázis keresése nem a XX. század vívmánya, mindig is jelen volt az emberek életében. Elérhetjük egy gyönyörű mandala nézegetése során, egy mantrát mondogatva, futás közben, amikor teli torokból és szívből éneklünk, vagy akár egy-egy légzéstechnikával is. Nyugati ember számára szinte hihetetlen, hogy nyugodtan fekszik, csak a levegővételét szabályozza, és megízleli az extázis érzését.






Dobok és tánc

Évszázadok során az extázis tabu lett. Sőt, erkölcstelenség bélyegével látták el minden megnyilvánulását, de az ember vágya az extázis iránt sokkal mélyebben gyökerezik, semhogy azt holmi etikettel szabályozni lehetne. Ki akarjuk fordítani a világot a sarkaiból, és már gyerekként örömmel pörgünk, mint ahogyan a táncoló dervisek.
A dobok pergése és a szabály nélküli tánc szintén az extázisba, megszokottól eltérő tudatállapotba űz minket. Az ősi ritmusok, ősi mozdulatok, ősi érzések felé vezetnek.

Legyen bármennyire is szégyellős a nő, amint átadja magát a zenének, ösztönösen forgatja a csípőjét, és minden mozdulatából fülledt erotika sugárzik. Kitör belőle a nő, az ősi, a csábító, az igéző, miközben az extázis magaslatait járja be.


Az extázis energiái





Különleges energiák élednek fel az extázis pillanatában. Ezek az energiák nemcsak életkedvet adnak, hanem közelebb visznek önmagunkhoz. Ez viszont még nem a teljesség. Az egyedül megismert extázis tovább fokozható egy szerelmes együttléttel, ahol nem csak a női energiák áramolnak, hanem a férfi energiák is. Ahogyan a szerelmesek, az energiák is összekapcsolódnak, és magasabb dimenziók felé törnek. A szeretkezés közben megízlelt extázis nem hasonlítható semmihez. A tér és az idő elveszti szerepét, órák múlnak el egyetlen pillanat alatt.






Szextázis


Az orgazmus pillanata mindig különleges tudatállapot, és ezt még a legmaterialistább gondolkodók is megtapasztalják, bár nem így nevezik, és inkább a szervezet kémiáját elemzik, mint a spirituális összefüggéseket. Normák közé szorított életünkben a szeretkezések extázisát tapasztaljuk meg legtöbbször, de minél változatosabb extázisokat élünk át (tánc, zene, ének, meditáció), annál könnyebben érjük el ezt a különleges állapotot, és egyre jobban tudjuk élvezni.

Bármit is vásárolunk, mindig kapunk működtetési leírást, így nagyon kevés dolgot kell magunknak felfedezni. Az extázis ezen dolgok közé tartozik, bár annyira egyszerű, hogy szinte arcpirító. Semmi mást nem kell tennünk, csak elengedni magunkat, mint amikor a tengeren lebegünk, és szabadjára engedni az ősi erőt, ami bennünk él – a többi működik magától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top