Hozzávalók:
1/4 csésze pisztácia
1 gerezd fokhagyma
1/4 csésze vaj
1 kiskanál citromlé
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
2 lazacfilé (körülbelül 25 dekásak)
citromszeletek a díszítéshez
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
2. Tegyük be a pisztáciát, a bazsalikomot és a fokhagymát a mixerbe vagy a robotgépbe, és alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a vajat, a citromlét, a sót és a borsot, és keverjük össze lágy masszává. A lazacszeleteket kenjük meg az így elkészített vajkrémmel.
3. Lefedetlenül süssük a lazacot az előmelegített sütőben, amíg a hús könnyen fel nem emelhető villával a lapról – körülbelül 15 perc.
4. Bazsalikommal és citromkarikákkal tálaljuk.
5. Köretnek rizst vagy pirított zöldségeket ajánlunk.
2 főre