Kellékek:
2 db 12×20 cm-es natúr színű méhviaszlap
1 db piros viaszlap
kanóc (méterre árulják)
szív formájú sütiszaggató forma
Elkészítése:
Mindkét méhviaszlapot gyengén langyosítsuk át, hogy hajlítható legyen, és helyezzük az asztalra. Nyomkodjuk össze a két lap szélét úgy, hogy egy 20 cm széles és 24 cm hosszú téglalapot kapjunk. A 20 cm-es oldal nézzen felénk. Fél cm-re a szélétől helyezzük rá a megfelelő méretűre vágott kanócot, és lassan kezdjük feltekerni a viaszlapot, amúgy lekváros tekercs módjára.
A felragasztáshoz a szívecskéket egyenként mártsuk előbb forró vízbe
Amikor meglágyult helyezzük a gyertyára, majd nyomkodjuk rá az ujjunkkal ügyesen.
Minden szív felragasztása után mártsuk a gyertyát hirtelen hideg vízbe.