Védd magad – Baráti védelem

Védd meg magad az energiavámpíroktól!

Az energiavámpírok jelenléte sajnos nem a filmes apokalipszisek, zombi képregények jeleneteire korlátozódik. Magas számban botorkálnak körülöttünk a való életben, átlagos kinézetű férfiak és nők, néha kedvesek, néha kicsit sem, de egy biztos, kártékonyak. Pláne hosszútávon. Lássuk, hogyan harcolhatunk az egyes energiavámpír-típusok ellen!

Az önjelölt mártírok

Az örök áldozat típust talán mind jól ismerjük, van, aki egy édesanya, van, aki egy kolléga személyében „nyeri meg” a kicsit sem egyszerű energiavámpír-variánst. A világ terhét cipelik a vállukon, és ez a teher akkor sem enyhül, ha éppen nyernek a lottón, hiszen abban is csak az óriási felelősséget fogják látni. Ők maguk soha nem hibáznak, de az biztos, hogy nem a fél, hanem az egész kerek világ ellenük van.
Jó tanács: hibáztatásban, manipulálásban verhetetlenek, és szélsebesen fogyasztják az energiakészletedet. Az egyetlen védekezés a találkozások korlátozása, a határaid felállítása.

Fotó: Thinkstock

Domináns vámpírkodás

A domináns vámpírok lételeme a felsőbbrendűség-tudat. Az azonban, hogy ők az alfa férfiak, nők, még kevés nekik a boldogsághoz. A mélyben kisebbrendűségi érzések, bizonytalanság kínozzák őket, emiatt kompenzálnak. Ez pedig sajnos, ha alájuk megyünk, ránk nézve jelentős energiavesztéssel jár… Gyakran hangosak, lekezelőek lehetnek velünk, miközben fekete-fehéren látnak dolgokat, nézeteik pedig sokszor szélsőségesek.
Jó tanács: lásd, hogy viselkedésük abból fakad, hogy ők maguk azok, akik félnek az elnyomástól. Ha fontos a jó kedélyállapotod és a pozitív energiáid megőrzése, limitáld a találkozások számát, idejét velük.

A kritikus vámpír

Ennek a típusnak szintén alacsony az önértékelése, amit a maga módján kezel, és épp úgy, ahogy magát. Ítélkezéssel. Szinte dagonyázik abban, hogy milyen apró, szánalmas emberi lény is ő, de még ennél is szívesebben markol rá a te problémáidra. Szépen ki is vesézi őket, ezzel kissé jobb fényben feltűnve maga előtt.
Jó tanács: ne engedd, hogy azt éreztessék veled, nem vagy elég jó, vagy esetleg rosszul vezeted az életedet. Egyedül te érzed, és ha az ösztöneid ennek az ellenkezőjét súgják, zárd ki életedből a kritikus energiavámpírokat, vagy legalábbis ne engedd, hogy megjegyzéseik mélyre menjenek.

Jóindulat és vámpírkodás

Az energiavámpírság mögött nem mindig húzódik meg rosszindulat. A jóindulatú energiavámpírok általában tényleg elesettek, tényleg tehetetlenek, alkatilag, vagy csak mert az élet hozta ilyen helyzetbe őket. Lehetnek akár a gyerekeink, vagy a legjobb barátunk, akiktől nem sajnáljuk ugyan a megértést, figyelmet, hosszú távon mégsem rózsás ettől a helyzetünk… Ha éveken át mi leszünk a folyamatos támaszuk, akkor egészen komoly energiadózist vonunk meg magunktól, az életünktől, anélkül, hogy ténylegesen sokat segítenénk nekik.
Jó tanács: teljesen rendben van, hogy szeretjük a szívünkhöz közel álló kis energiavámpírunkat, de emlékeztetünk kell magunkat és leginkább őt is, hogy szükségünk van több térre, energiára. Próbáljuk levetkőzni az állandó gondnok szerepkörét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top