TONHALKRÉMES SZENDVICS
HOZZÁVALÓK:
12 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
8 levél fejes saláta
4 db paradicsom
2 db tonhalkonzerv
1 dl GLOBUS majonéz
2 db citrom
A fejes salátákat megmossuk és lecsepegtetjük, a paradicsomokat vékonyra szeljük, a citromokat meghámozzuk. A tonhalat lecsepegtetjük, villával összetörjük, és a majonézzel összekeverjük. Tálaláskor 1-1 szelet toast kenyeret a tányérokra fektetünk, rátesszük a salátaleveleket, a paradicsomokat, megkenjük tonhalkrémmel, majd egy sor vékonyra szelt citrommal borítjuk. A következő sort az előzőhöz hasonlóan rétegezzük, és a toasttal zárjuk, majd srégen félbevágva kínáljuk.
MAJONÉZES-FOKHAGYMÁS VÖRÖSLENCSE-KRÉM
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vörös lencse
10 dkg sárgaborsó
Só, őrölt bors
2 babérlevél
1,5 dl GLOBUS majonéz
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
Barna toast kenyér a tálaláshoz.
A beáztatott vörös lencsét és a sárgaborsót sózott, borsozott és babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és krémesre turmixoljuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a GLOBUS majonézt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük, ha kell sóval, borssal utóízesítjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a lencsekrémet tányérra formázzuk, majd salátával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Barna toast kenyérrel kínáljuk.
Ismerd meg kedvenc receptjeinket!