Gasztro

Különleges krémek majonézzel

Azt hiszed a majonézt csak a húsvéti sonka mellé lehet fogyasztani? Receptjeinkkel megcáfoljuk ezt a tévhitet. Jó étvágyat!

TONHALKRÉMES SZENDVICS

HOZZÁVALÓK:

12 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
8 levél fejes saláta
4 db paradicsom
2 db tonhalkonzerv
1 dl GLOBUS majonéz
2 db citrom

A fejes salátákat megmossuk és lecsepegtetjük, a paradicsomokat vékonyra szeljük, a citromokat meghámozzuk. A tonhalat lecsepegtetjük, villával összetörjük, és a majonézzel összekeverjük. Tálaláskor 1-1 szelet toast kenyeret a tányérokra fektetünk, rátesszük a salátaleveleket, a paradicsomokat, megkenjük tonhalkrémmel, majd egy sor vékonyra szelt citrommal borítjuk. A következő sort az előzőhöz hasonlóan rétegezzük, és a toasttal zárjuk, majd srégen félbevágva kínáljuk.

MAJONÉZES-FOKHAGYMÁS VÖRÖSLENCSE-KRÉM

HOZZÁVALÓK:

20 dkg vörös lencse
10 dkg sárgaborsó
Só, őrölt bors
2 babérlevél
1,5 dl GLOBUS majonéz
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
Barna toast kenyér a tálaláshoz.
A beáztatott vörös lencsét és a sárgaborsót sózott, borsozott és babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és krémesre turmixoljuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a GLOBUS majonézt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük, ha kell sóval, borssal utóízesítjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a lencsekrémet tányérra formázzuk, majd salátával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Barna toast kenyérrel kínáljuk.

Ismerd meg kedvenc receptjeinket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top