Vigyázz, kész, baba! cikkek

Így jelentsd be 12 lépésben, hogy terhes vagy

Mindegy, hogy tervezett volt a terhességed vagy sem, és hogy hányadik gyermekedet várod, a terhesség bejelentésének megvan a maga forgatókönyve. Nyilván először a hozzád legközelebb állókkal osztod meg a nagy hírt, de utána ki a következő?

Ilyenkor egy kis zavar lehet az erőben, mert mégsem akarod az első pozitív terhességi tesztnél már kiírni a homlokodra, hogy babát vársz, de közben el szeretnéd mondani egy nagy rakás embernek, akik közel állnak a szívedhez. Hirtelen átgondolod minden családtagodat, barátodat, ismerősödet, kollégádat és üzletfeledet, hogy milyen sorrendben áruld el nekik a nagy hírt. Az első 12 hétben ezen a 12 lépésen valószínűleg te is átmész.

1. Otthon csinálsz egy tesztet, majd hirtelen behívod a párodat a fürdőbe, hogy ketten pánikoljatok a két csík fölött. Végül is, fele részben ő a felelős azért, hogy ez történik most, úgyhogy részese kell legyen a pánikba merített boldogságnak az első pillanattól kezdve.

Így jelentsd be 12 lépésben, hogy terhes vagy

2. Ezt követően leültök pár órára a fürdő kövére és beszélgettek a titeket ért sokkról. Ennyi idő alatt mindent átbeszéltek a gyereküléstől kezdve a babaszoba színéig – amitől még inkább bepánikoltok – és eldöntitek, hogyan jelentitek be a nagyközönségnek a terhességet.

3. Kitalálod, hogyan mondod el családnak és a legjobb barátoknak. Lehet az egy cuki, kreatív mód, ahogy bejelented a nagyszülőknek, nagybácsiknak, nagynéniknek a hírt, vagy csak mindegyiküket felhívod, mikor az orvos megerősíti a terhességet, a lényeg, hogy ők azért az első körben vannak, akiknek elújságolod.

4. És mindegyiket megesketed, hogy titkot tart, amíg te megpróbálod megtervezni az új életed. Nem fognak ezért szeretni, mert a legszívesebben mind világgá kürtölnék, hogy a kedvenc családtagjuk babát vár.

5. Mielőtt az ismerősöknek elmondanád, ki szeretnéd várni a 12. hetet, úgyhogy a közös eseményeken, bulikon azt mondod, azért nem iszol alkoholt, mert épp tisztítókúrán vagy. Bámulatos, hogy milyen más egy ilyen buli alkohol nélkül.

6. A legbővebb ruháidat kezded el hordani munkába, hogy ne vegye észre senki a hasadat. Viszlát szűk felsők és feszülős nadrágok.

Így jelentsd be 12 lépésben, hogy terhes vagy

7. A közeli ismerősök már gyanút fognak a 12. hét felé közeledve, hogy túl régóta nem iszol alkoholt és nem eszel bizonyos ételeket.

8. Kreatívnak kell lenned a munkahelyen, hogy a hirtelen hányingereket, hányásokat leplezni tudd. Kis erőfeszítést igényel, hogy ne nézz ki mosogatórongynak, de megcsinálod.

9. A 12. héten úgy döntesz, hogy bejelented a Facebookon a terhességet, hogy megkönnyítsd a dolgodat, és mindenki egyben tudja meg, aki az ismeretségi körödhöz tartozik. Így megspórolsz egy csomó telefont.

10. Elmondod a kollégáidnak és a főnöködnek a hírt, ezzel végre véget vetsz a találgatásoknak, hogy vajon mitől kezdtél el hízni és slamposodni. Látnak mindennap, úgyhogy jogosan pletykáltak.

Így jelentsd be 12 lépésben, hogy terhes vagy

11. Olyan távoli családtagoktól és régi iskolatársaktól kapsz hívásokat, akikkel 20 éve nem beszéltél. Valahogy egy új baba híre sokkal gyorsabban és messzebbre jut, mint bármilyen más hír.

12. Megünnepled, hogy végre teljes mellszélességgel kimutathatod, hogy terhes vagy és nincs több titkolnivalód. Szabadság!

Olvass még többet a terhesség bejelentéséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top