Vizes VB

Facebookon toborzott operatőröket a vizes vb-re a közmédia – frissítve

Nincs elég operatőr a közmédiánál, aki közvetítene a vizes vb-ről. Ezért az esemény hetében is a Facebookon toboroznak operatőröket.

Sziasztok! A vizes VB-re keresünk operatőröket 15-20 főt jovohet szerdától kezdve 2.5 héten át.” Ezzel a mondattal kezdődik az az operatőröknek szóló, zárt Facebook-csoportban közzétett felhívás, amelyet minden valószínűség szerint a közmédia egyik dolgozója tett közzé. Ez azért biztos, mert a közmédia tudósíthat itthon a vizes világbajnokságról. Később egy újabb álláshirdetést is közzétettek.

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A munkáért napi 25 ezer forintot kínálnak a beugrós operatőröknek, ami meglehetősen alacsony napidíjnak számít szabadúszó operatőrök esetében. A közmédia korábban alig foglalkoztatott szabadúszókat, az elmúlt időszakban ugyanakkor rengeteg külsős munkatársukkal szerződést bontottak. Úgy tűnik, ez most üt vissza.

Az álláshirdetéseket az Index vette észre, rá is kérdeztek az MTVA-nál, hogy ők keresnek-e embert. Választ nem kaptak, de a hirdetéseket azóta levették az internetről.

Frissítés, szerda 16:30:

Az MTVA egy mondatosközleménye szerint: “A 17. FINA világbajnokság host broadcastere nem az MTVA, így nem keresünk a közvetítéshez operatőröket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top