Vizes VB

Vizes VB 2017: Rasovszky Kristóf ötödik 10 kilométeren

Jól szerepelnek úszóink a nyílt vízi versenyszámokban, Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében az ötödik helyet szerezte meg.

Ötödikként csapott a célba Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a 17. FINA világbajnokság keddi napján, Balatonfüreden. A 20 éves junior világ- és Európa-bajnok 1:52:01.70 órás időt úszott, a szám másik magyar versenyzője, Székelyi Dániel a 21. lett.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Rasovszky Kristóf a 10 kilométer leúszása után – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét az olimpiai bajnok holland Ferry Weertman nyerte, ezzel ő lett az első férfi versenyző a sportág történetében, aki ebben a számban az ötkarikás aranyérem mellé a világbajnokit is megszerezte.

Így értékeli az ötödik helyet Rasovszky Kristóf:

A nyíltvízi úszóknak egyre nehezebb dolguk van, mert a visszatérő kánikulában egyre melegszik a Balaton vize, ez pedig lassítja az úszókat.

Rasovszky szombaton 5 kilométeren a hetedik helyen végzett, a folytatásban érdekelt a csütörtöki csapatversenyben és a pénteki 25 kilométeren is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top