Vizes VB

Döntetlen lett Magyarország és Olaszország csatája férfi vízilabdában

Ideges és kemény mérkőzésen 9–9-es döntetlent játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország együttese ellen a budapesti vizes világbajnokságon szerda este.

Idegesen kezdődött a találkozó a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, az olaszok 0–2-es vezetéssel indítottak. Aztán a hazai gólokkal és a negyed vége előtt pár másodperccel szerzett magyar találattal 4–4-es döntetlennel zárult a játékrész. 

Döntetlen lett Magyarország és Olaszország csatája férfi vízilabdában

Varga Dénes (balra) és az olasz Nicholas Presciutti. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A feszültség csak fokozódott a második negyedben, több vitatott bírói ítélet és kiállítás történt. Hárai Balázst és egy olaszt piros lappal kiállították, 6–5-tel zárult a negyed.

A harmadik negyedben a magyar válogatott többet hibázott és csak egyetlen gólt lőtt, így a negyedet 3-1-re nyerték az olaszok, a mérkőzés állása pedig 7–8 volt.

A csata még kiélezettebben folytatódott az utolsó negyedben, volt kettős emberelőny mindkét oldalon és több páros kiállítás. Alig több mint két perccel a vége előtt egy jó időkérés után 9–9-re egyenlített a hazai gárda.

Döntetlen lett Magyarország és Olaszország csatája férfi vízilabdában

 Märcz Tamás szövetségi kapitány beszél a játékosokhoz. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy Viktor utána bravúrral védett, de a támadásból nem tudtunk gólt szerezni, viszont szerencsére az olaszok sem. Így a végeredmény maradt a 9–9.

Ezzel az eredménnyel nincs veszve semmi, a magyar válogatott továbbra is esélyes a csoportelsőségre és vele a nyolcaddöntőre. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top