Vizes VB

Vizes VB: majdnem lebontották a fonódó vezetékeit a panoráma miatt

A BKK egy július eleji intézkedési tervében még az állt, hogy a Batthyány térnél a fonódó villamos felsővezetékeit le kell bontani, mert azok akadályozzák a rálátást a vizes vb versenyszámaira az ugrótoronynál. Az intézkedést azóta felülbírálták.

Az eredeti elképzelések szerint július 21-én lebontották volna a a fonódó villamos felsővezeték-rendszerét a Batthyány térnél annak érdekében, hogy hibátlan legyen a rálátás a 3 milliárd forintért a Dunára felépített ugrótoronyra

Az Indexhez eljutott a BKK július 5-i intézkedési terve, amely szerint a Batthyány téren az oszlopkiváltási és felsővezeték-elbontási, majd visszaépítési munkálatok miatt július 20-21-22-én, valamint július 31. üzemkezdettől – augusztus 4-én üzemkezdetig új forgalmi rendet léptettek volna életbe. Tehát az alig egy éves infrastruktúrát lebontották volna, majd pár nap múlva visszaépítették volna, hogy tökéletes legyen a panoráma a vizes vb idején. 

Vizes VB: majdnem lebontották a fonódó vezetékeit a panoráma miatt

Végül azonban elálltak ennek a megvalósításától, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója a lapnakelmondta, hogy bár eredetileg valóban szerepelt a tervekben a felsővezeték-rendszer elbontása, a legfrissebb (19-i) kivitelezői-mérnöki állásfoglalás szerint erre mégsem lesz szükség.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top