Zöld kávé

10 jó indok a kávézáshoz

A legtöbb ember számára a kávézás messze nemcsak a szellemi éberség eléréséről szól, hanem egy napi akár kétszer, háromszor is átélhető gasztronómiai élményről. Összeszedtünk tíz jó indokot, arra, hogy megigyunk egy csésze feketét.

1. Frissítő ébredés



A reggel, mint indok a kávéfogyasztásra, kihagyatlan a listánkról. Egy illatos, finom kávé megalapozza a derűs ébredést, szellemileg felpezsdít és erőt ad az előttünk álló naphoz!



10 jó indok a kávézáshoz


2. Szívfájdalom



Szakítottál, vagy nehéz időszakot élsz át lelkileg, és nem szívesen hagyod el a lakást? Bánatos lelkedre azonnali otthoni gyógyír lehet a kedvenc tejes vagy tejszínhabos verziódban elkészített, száz százalék kávéból készül instant kávé. Nemcsak ellazít, hanem mentálisan is segít, hogy jobban átláthasd zűrös helyzetedet.


3. Dőzsölés után beálló kajakóma

Ha úgy érzed, túlzásba vitted az ebédnél az evést, és képtelen vagy elmoccanni az éttermi vagy az otthoni asztal mellől, pedig ezernyi dolgod lenne, igyál egy csésze kávét. Fokozza a szellemi éberséget és felpörget.


4. Váratlan délutáni értekezlet a munkahelyen

Már lankad lassan a figyelmed, de kiderült, hogy azonnal össze kell szedned magad egy váratlan kihívás miatt? Frissülj fel egy második, vagy akár harmadik csésze kávéval, hogy gond nélkül vedd az akadályokat!

5. Súlyos beszélgetések megejtéséhez



Ha régóta halogatod egy probléma tisztázását, zavarba ejtő személlyel kell találkoznod, vagy éppen egy aktuális összetűzés miatt kell valakivel beszélgetned, akkor soha oldottabb körülmények között nem ejtheted ezt meg, mint egy kávézás során. A kávé összehoz, segít oldani a feszültséget, és a kínos pillanatokban még a kézremegésről is elterelheted a figyelmet egy kis kevergetéssel vagy cukoradagolással.

6. Váratlanul lemondott találkozó

 
Megbetegedett a fodrászod, netán a nagyi megjelent soron kívül vigyázni a gyerekre, vagy lemondta a találkozót az ügyfeled? Hozd ki a váratlan helyzetekből is a legjobbat, és legyél spontán! Hívd fel rég nem látott barátaid egyikét, és hívd el/át kávézni. Egy közös kávézás dupla öröm, egyrészt végre kibeszélhetitek magatokat, és persze egy jó csésze kávét te is mindig megérdemelsz.

7. Idegőrlő várakozás



Nem véletlen, hogy a repterek és kórházak legtöbbje kávéautomatákkal bőségesen felszerelt. A várakozást senki sem szereti, a kávét viszont annál inkább. Ha otthon vagy kénytelen kivárni egy fontos hívást, a figyelmed elterelheted egy kis kávékortyolgatással is. Sőt ha hosszúra nyúlik a várakozás, akár többel.

8. Csalódás utánra



Amikor nem sikerül valami, mindannyian hajlamosak vagyunk magunk alá kerülni. Vegyük elejét a komolyabb önsajnálatnak, és kárpótoljuk magunkat a csalódásért egy finom, mentálisan is serkentő feketével.

10 jó indok a kávézáshoz


9. Cukrászdában szinte muszáj

Ha beugrottál munkatársnőiddel, vagy valamelyik barátnőddel letesztelni egy közeli cukrászda felhozatalát, nehéz ellenállni a fekete kísértésének is. Akár elvitelre kértétek, akár a helyszínen fogyasztjátok, egy finom szelet süti mellé nincs jobb kísérő, mint egy csésze jó kávé.

10. Szép idő



A szép idő önmagában is okot ad a jó hangulatra, de fokozzuk az élvezeteket, és kiránduljunk családunkkal, barátnőinkkel, kapcsolódjunk ki a szabadban egy piknikkosár és persze egy termosznyi kávé kíséretében. 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top