Banános kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 db banán
• 200 ml hideg natúr rizstej
• 1 evőkanál cukor
• csipet fahéj
• 1-2 adag NESCAFÉ Green blend
Elkészítés:
A tejből és a banánból egy botmixer segítségével banánturmixot készítünk, egy nagy üvegpohárba öntjük, a kávét és a cukrot hozzáadjuk, a tetejét pedig fahéjjal meghintjük.
Tipp: aki szereti a tejhabot, a kávés turmix tetejére készíthet külön egy tejhabréteget.
Kávé teával
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 kis adag NESCAFÉ Green blend
• 3 kardamommag
• 5 szem szegfűbors
• 6 szegfűszeg
• 1 rúd fahéj
• őrölt fahéj
• mandulatej
• barna cukor
Elkészítés:
A fűszereket törjük apró darabokra, majd tegyük bele a kotyogós kávéfőző szűrőjébe, amit aztán fedjünk be kávéval, és főzzük le a kávét, ahogy szoktuk. Időközben a tejet picit melegítsük meg!
Tipp: Ha szereted a tejhabot, a kávé tetejére készíthetsz, a tetejét pedig szórd meg fahéjjal! Barna cukorral ízesítsd!
Kávé pezsgővel
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 2 jégkocka
• 1 pohár NESCAFÉ Green blend
• 40 ml pezsgő
• 1 teáskanál cukorszirup
• 33 ml tonik
1 szelet citrom
Elkészítés:
A jégkockát tegyük egy pohárba, öntsük rá a hideg kávét, majd adjuk hozzá a cukorszirupot és a pezsgőt, végül az egészet öntsük fel tonikkal, a poharat pedig citromkarikával díszítsük.
Meggyes kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 csésze NESCAFÉ Green blend
• 1 gombóc meggyes fagylalt
• 1 gombóc csokoládéfagylalt
• egy csipetnyi kakaópor
• 100 ml tejszín
• 1 szem megy
Elkészítés:
A kávét lefőzzük, a fagylaltot és a kakaót a forró kávéhoz adjuk, majd a kemény habbá vert tejszínt egy csőrös habkinyomó segítségével a tetejére adagoljuk. Egy kevés kakaóporral és a meggyel díszítjük.
Baileys-es kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 60 ml Baileys
• hűtött NESACFÉ Green blend
• 1 evőkanál kávéfagylalt
• kókusztej
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és Y-pohárban tálaljuk.
Sörbetkávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 csésze (adagonként 250 ml) cukor
• 1 csésze víz
• 2 csésze NESCAFÉ Green blend
• 50 g csokoládé
• 4 cl sötét kávélikőr
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A szirupot pontosan 5 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a két adag kávét. A keveréket egy lapos edénybe öntjük és lefagyasztjuk. A fekete csokoládét apró darabokra tördeljük; hozzáadjuk a lefagyasztott sörbethez, és így együtt, habverő segítségével, habosra keverjük. Egy kevés kávélikőr hozzáadásával tovább finomítjuk, és azonnal tálaljuk.
Nugátos kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 50 g mogyorós nugát
• 100 ml szójatej
• 50 ml forró NESCAFÉ Green blend
• pirított mogyoróforgács
Elkészítés:
A nugátot apró kockákra daraboljuk, a tejet felforrósítjuk (de nem forraljuk), a nugátkockákat a tejhez keverjük és hagyjuk felolvadni, majd egy tejhabosító vagy mixelőrúd segítségével habosra keverjük. Elkészítjük a friss kávét, hozzáadjuk a nugátos tejhabot, végül a pirított mogyoróforgácsokkal díszítjük.
Chilis kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
• 1 csésze NESCAFÉ Green blend
• 1 evőkanál nutella
• 1 csipetnyi chilipor
Elkészítés:
Egy csésze habos kávét felforralunk, hozzáadunk egy kanál nutellát és egy csipetnyi chiliport, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Kávé karamellel
Hozzávalók 2 személy részére:
• 200 ml tej
• 1 pohár NESCAFÉ Green blend
• 1 kanál karamellszirup
Elkészítés:
Egyszerűen csak melegítsük meg a tejet, keverjük hozzá a karamellt, majd adjuk hozzá a presszókávét. A tetejére készítsünk külön tejhabot, és ha nagyon édesen szeretjük, a tejhabra még tehetünk karamellcsíkokat.