A közelgő szilveszterre tekintettel 22 féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. Az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta.
Két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól. A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező.
A fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi.
(MTI)
Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Vajda János