Csicseriborsó-krémleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 + 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 kiskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál ételízesítő
- 2 db csicseriborsó konzerv
- 1/2 kiskanál őrölt kömény
Elkészítés
Egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
Add hozzá a két doboz csicseriborsó-konzervet a levétől lecsöpögtetve, és öntsd fel fél liter vízzel (vagy fél liter zöldségalaplével), szórd meg Vegetával. 10-15 percnyi idő elegendő ahhoz, hogy összefőjön. Ekkor turmixold össze a leves tartalmát, és krémesítsd tejszínnel.
Két evőkanál olajban keverd el a pirospaprikát és az őrölt köményt, tálaláskor ezzel a szósszal meglocsolhatod a leves tetejét.