A piskótasütés nem nagy ügy, mondhatnánk, de valamiért sosem lesz annyira finom és könnyű, mint ahogy a nagymamák, dédnagymamák készítik.
Mi lehet az oka? A liszt? Az új sütő? Vagy a mai vacak vajak, olajok? Egyik sem, hanem az elkészítésben rejlik a titok – írja a Rupáner-konyha blog.
Egyszerűen fakanállal kell kavarni, az nem habosít, mint a mixer, mert akkor a tojás levegős lesz, felemelkedik, majd összeesik, és kényes lesz, mint a piskóta. Ezért nem szabad géppel keverni, mert akkor nem lesz az igazi.
Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:
- 5 tojás
- 1 és negyed bögre porcukor
- 1 bögre étolaj
- 1 bögre natúr joghurt
- 15 g sütőpor (másfél csomag)
- 3 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- másfél banán apróra kockázva
- néhány szem eper apróra kockázva
Az isteni joghurtos piskóta elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.