Gasztro

Dédi joghurtos piskótája bögrésen, titkokkal

Lehull a lepel az isteni piskóta titkáról.

A piskótasütés nem nagy ügy, mondhatnánk, de valamiért sosem lesz annyira finom és könnyű, mint ahogy a nagymamák, dédnagymamák készítik.

Mi lehet az oka? A liszt? Az új sütő? Vagy a mai vacak vajak, olajok? Egyik sem, hanem az elkészítésben rejlik a titok – írja a Rupáner-konyha blog.

Egyszerűen fakanállal kell kavarni, az nem habosít, mint a mixer, mert akkor a tojás levegős lesz, felemelkedik, majd összeesik, és kényes lesz, mint a piskóta. Ezért nem szabad géppel keverni, mert akkor nem lesz az igazi.

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:

  • 5 tojás
  • 1 és negyed bögre porcukor
  • 1 bögre étolaj
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 15 g sütőpor (másfél csomag)
  • 3 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
  • másfél banán apróra kockázva
  • néhány szem eper apróra kockázva

Az isteni joghurtos piskóta elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top