Család

Egy kisdiák őszinte levele a koronavírushoz: „Azt kívánom, hogy azonnal pakolj össze, és menj el”

A másodikos tanulóknak házi feladat gyanánt levelet kellett írniuk szüleiknek és nagyszüleiknek a járvány kapcsán, de egyikük a koronavírusnak címezte az üzenetét.

A koronavírus-járvány miatt szigorú korlátozások vannak érvényben Szlovákiában. Már második hete vannak zárva az iskolák, de Magyarországhoz hasonlóan a gyerekeknek otthonról is tanulniuk kell, és házi feladatot is kapnak. A pozsonyi Dúbravka városrészében található egyik általános iskola másodikos diákjai azt a leckét kapták tanárnőjüktől, hogy írjanak levelet. A legtöbben a nagyszüleiknek írtak vagy a barátaiknak, egyikük azonban egyenesen a koronavírusnak címezte az üzenetét – számol be a Paraméter.

A levél kikerült a Teach for Slovakia közösségi oldalára, így kiderült, pontosan mi is áll benne:

„Kedves, gonosz koronavírus. Remélem, hogy még nem találkoztunk, és nem is fogunk! Te és a barátod nagyon rossz betegségeket terjesztetek! Szeretném megköszönni neked, hogy nem kell iskolába járnom, de már kezdek otthon unatkozni. Hiányzik néhány osztálytársam és a tanító néni. Haragszom rád, mert nem mehetek úszni, és nem láthatom a nagyszüleimet. Azt kívánom, hogy azonnal pakolj össze, és menj el. Így látlak én téged, rossz vagy!”

– írja a kisdiák a levelében, amihez aranyos rajzokat is mellékelt. 

Aktuális híreink a koronavírus kapcsán:

Kiemelt fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top