Életmód

Rengeteg olasz pap fizet az életével a szolgálatáért

Mostanáig 67 pap életét követelte a koronavírus-járvány Olaszországban.

Temetéseket vezetnek le, a betegeket vigasztalják, holott sokan az olasz papok közülük maguk is idősebbek már, vagyis a legveszélyeztetettebb korcsoportba tartoznak. És bizony súlyos árat fizetnek szolgálataikért.

Csak Bergamo városban és megyében több mint 7000 embert fertőzött meg a koronavírus. A járvány eddig 67 olasz pap életét követelte, közülük 20 bergamói volt.

„A papok vannak a második vonalban, az orvosok és az ápolók első vonala mögött. Mindennap kockázatot vállalunk. Számunkra kisebb a rizikó” – mondta egy helyi plébános.

Az egyik elhunyt pap a 72 éves Giuseppe Berardelli volt, akiről mi is megírtuk, hogy azután halt meg, miután átadta a lélegeztetőgépet egy fiatalnak. „Nem tudván, mennyire veszélyes a vírus, folytatta a munkát, temetéseket tartott. Amikor kiderült, hogy elkapta a vírust akkor sem hagyta abba azonnal” – mondta Gianbattista Guarini, egy helyi árus.

A járványnak egyébként nemcsak idős papok estek áldozatául. A legfiatalabb egy 45 éves férfi volt, aki a Nápolytól délre fekvő Salernóban teljesített szolgálatot.

Forrás: Yahoo

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

olaszország, pap, koronavírus

Sorban állás egy közkonyha előtt Olaszországban (Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top