Egészség

Átadta a lélegeztetőgépét egy másik betegnek, meghalt az olasz pap

Az egyházközség tagjai kifejezetten a koronavírussal küzdő atyának vásárolták a lélegeztetőgépet, ám ő mégis lemondott róla.
lélegeztetőgép

Átadta a lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek, és belehalt a koronavírusba egy 72 éves, olasz pap, Giuseppe Berardelli. A gépet az egyházközség tagjai direkt az atyának vásárolták, ő mégis lemondott róla, hogy egy betegtársa, akit korábbról egyébként nem ismert, ám akinek életkorából adódóan több esélye volt a túlélésre, életben maradhasson.

„Ő a jótékonyság mártírja. Olyan szent, mint Szent Maximilian Kolbe, aki Auschwitzban önként vállalta a halált egy elítélt családapa helyett. Don Giuseppe Berardelli, a koronavírusban szenvedők és az őket ápolók védőszentje, imádkozz érettünk!” – írta a Twitteren James Martin jezsuita lelkész, aki elsőként számolt be Beraldelli atya történetéről egy olasz lapnak.

A lombardiai Casignóban szolgálatot teljesítő Giuseppe Berardelli jól ismert és kedvelt alakja volt közösségének. Sokat segített az anyagi nehézségekkel küzdő embereknek, és szeretett motorbiciklizni.

Olaszországban már legalább 60 pap hunyt el koronavírus következtében.

via

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top