Aktuális

Jó hírek Olaszországból: 3 napja csökken a halottak száma

Tegnap is kevesebben haltak meg a koronavírus miatt Olaszországban, de még korai ebből messzemenő következtetéseket levonni.

Ismét kevesebben, de így is 602-en haltak meg Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban az elmúlt 24 órában, és ezzel 6078-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén csökkent, de így is 3780 új beteget regisztráltak.

Nemzeti színû zászlót lógat ki idős férfi lakása ablakából Rómában a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom idején, 2020. március 20-án (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

Nemzeti színû zászlót lógat ki idős férfi lakása ablakából Rómában a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom idején, 2020. március 20-án (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

  • A halottak száma az utóbbi három napban folyamatosan csökkent: szombaton 793-an, vasárnap 651-en haltak meg.
  • Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma is, a szombati 4821 és a vasárnapi 3957 után. Kevesebb mint 26 ezren vannak kórházban, több mint háromezren intenzív osztályon.
  • A gyógyultak száma 7423-ra emelkedett.
  • A halottakat és gyógyultakat is számolva az összes beteg száma elérte a 63.919-et.

Silvio Brusaferro, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) vezetője úgy kommentálta a számokat, hogy a jelenlegi enyhe, de szemmel látható csökkenés még nem elegendő ahhoz, hogy trendről lehessen beszélni, túl korai ezt kijelenteni.

Eközben az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentette, hogy keddtől megkezdik a Japánban használt, Avigan névvel forgalmazott influenzavakcina kísérleti alkalmazását.

(MTI)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top