Ez a joghurtos uborkaleves olyan finom és olyan jólesik nyáron a nagy melegben, hogy nagyobb adagokban főételként is megállja a helyét. Remekül illik hozzá a gyömbérrel pirított garnéla is, ha valamit még ennénk hozzá, de az uborkaleves pitával is nagyon finom.
A hideg uborkaleves hozzávalói:
- fél kiló uborka
- fél csokor kapor
- fél csokor menta
- fél csokor petrezselyemzöld
- 500 g zsíros joghurt
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Az uborkákat hámozzuk meg és daraboljuk össze. Mossuk meg a fűszernövényeket is, szárítsuk le és aprítsuk fel őket. A leves minden összetevőjét – kivéve egy evőkanálnyi keveréket az aprított fűszerekből – tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal. 5 percre tegyük a fagyasztóba. Ha kellően lehűlt, fogyaszthatjuk is.
Grillezett csirke uborkasalátával:
További cikkeink:
- Hogyan kell gondozni a kutyát hőségben?
- Hogyan kell igazi limonádét csinálni?
- Hogyan kell jegeskávét készíteni?
- Hogyan kell koktélpartit rendezni?
- Hogyan kell szúnyogcsapdát csinálni?