Nyári kuszkusz
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 bögre kuszkusz,
• 2 bögre sós, forró víz
• frissen őrölt fekete bors
• 1/2 citrom frissen facsart leve és lereszelt héja
• 1 kis fej lila hagyma
• egy nagy csokor petrezselyemzöld
• néhány menta- és korianderlevél
• 2 db paradicsom
• 2 db uborka
• 1 db félérett nektarin
• 1 db kápia paprika
• 200 g cukkini
• 1 gerezd fokhagyma
• só, extra szűz olívaolaj
A kuszkuszt egy tálba helyezzük, felöntjük a sós, forró vízzel, majd letakarva 10 percig állni hagyjuk. A paprika csumáját és a nektarin magját eltávolítjuk. A fokhagymát egy kés pengéjével kissé szétnyomjuk. A lila hagymát megpucoljuk. A zöldségeket és a gyümölcsöket apró kockára vágjuk, a zöld fűszereket finomra aprítjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beledobjuk a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkini- és paprikakockákat, megsózzuk, megborsozzuk, és nagy lángon kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk.
A kuszkuszt egy villa segítségével fellazítjuk, majd hozzáadjuk a nyers és pirított zöldségeket, a nektarint, a citrom frissen facsart levét, lereszelt héját, valamint a zöld fűszereket is. Ezután meglocsoljuk néhány csepp friss olívaolajjal, végül az egészet alaposan összeforgatjuk, és lehetőleg azonnal tálaljuk. (Az én adagom kapott egy kevés pirított diót is. Jól állt neki.)
Még több gyors vacsorarecept:
- Olasz lecsó
- Üde nyári tésztavacsora: Rigatoni citromos zöldbabbal és mozzarellával
- Gyors vacsora húsimádóknak: Mediterrán egytálétel
- Egyszerű és gyors: Fűszervajas krumpli