A Pâtissez nevű canberrai kis bolt nem egészen két hónapja kezdte meg működését, de a közösségi médiának köszönhetően máris akkora az érdeklődés a termékei iránt, hogy nehezen bírja az iramot.
“Egészen elborult shake-eket akartam csinálni – nyilatkozta Anna Petridis, az üzlet tulajdonosa a The Canberra Times-nak –, olyanokat, amiket az emberek le akarnak fotózni és feltölteni Instagramra, mielőtt megkóstolják.”
Jelentjük, sikerült, a képmegosztó szolgáltatáson számtalan fotót találni a Pâtissez műveiről, amelyek létrehozásában Ismael és Astrid Toorawa francia cukrászok voltak Anna segítségére.
A gigantikus cukorbombát négyféle változatban rendelhetik meg a vendégek, ezek mindegyike 9,5 dollárba, vagyis közel 2700 forintba kerül. A bevállalós – és inzulinban gazdag – vendégek csokis-karamellás brownie-s, sós karamellás, nutellás sóspereces és francia vanília ízesítésből választhatnak.
“Volt már olyan vendég, aki egy órát várt, hogy asztalhoz jusson, majd további 45 percet várt a shake-re, mert ha egyszer kifogyott, mindent kézzel kell csinálnunk – tette hozzá a vállalkozó. – A shake-ekbe kerülő brownie-kat és a mályvacukrot is saját magunk készítjük.”
A Pâtissez népszerűsége már-már akkora, hogy néha nem is tudják minden vásárló igényeit kielégíteni.
“Olyan, mintha az üvegből innám a nutellát, de a sós karamelltől és az összetört sósperecektől egészen új élményt vár az emberre” – írta az egyik elégedett vendég.
További cikkek a kalóriákról az NLCafén:
- Lángos, gofri, hamburger: mennyi kalória van a strandkajákban?
- Kisfröccs, nagyfröccs: mennyi kalória van a nyári piákban?
- Könnyű rágcsák 100 kalória alatt