A rózsatea gazdag C-vitaminban, antioxidáns hatása segíti a védekezést a rák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása ellen. Emellett természetes nyugtató tulajdonságai vannak, oldja a stresszt, és alvászavar esetén is hatásos.
Segíthet visszaállítani a bél jótékony baktériumainak közösségét, enyhíti az emésztőrendszer problémákat. Ugyanakkor a rózsatea hashajtóként is működhet, főleg, ha napi két csészénél többet iszunk belőle. Ezért először érdemes mértékkel fogyasztani.
Iránban jól ismerik a rózsatea áldásos hatásait, a damaszkuszi rózsatermesztés hosszú múltra tekint vissza. A rózsavíz készítésének hagyománya még napjaink Iránjában is él.
A perzsa tea elkészítését elolvashatod a Gránátalma és borbolya blogon, ahol más varázslatos iráni ételekről és italokról is olvashatsz.