A házi gumicukor elkészítse egyáltalán nem bonyolult. A most következő recepthez még zselatin sem kell, helyette agaragar port fogunk használni, melyet bioboltokban, de nagyobb szupermarketekben és egyes drogériákban is beszerezhetsz. Az így készült nyalánkságot vegetáriánusok és vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
Hozzávalók:
Áttetsző gumicukor:
- 1 bögre almalé
- 2 evőkanál fehér cukor vagy agavészirup
- 2 evőkanál agaragar por
Zöld gumicukor:
- egy marék spenót
- 1 bögre almalé
- 2 evőkanál fehér cukor vagy agavészirup
- 2 evőkanál agaragar por
Narancssárga gumicukor:
- egy meghámozott narancs
- 1 bögre almalé
- 2 evőkanál fehér cukor vagy agavészirup
- 2 evőkanál agaragar por
Lila/piros gumicukor:
- fél bögre áfonya
- 1 bögre almalé
- 2 evőkanál fehér cukor vagy agavészirup
- 2 evőkanál agaragar por
+ Szilikon formák a gumicukrok kiöntéséhez.
Így készül:
- Az üres szilikon formákat tedd be a fagyasztóba, hogy minél jobban lehűljenek.
- A gyümölcsöket/zöldségeket alaposan keverd össze az almalével turmixgépben!
- A pépet szűrd át sűrű szövésű szitán, úgy, hogy kanállal nyomkodd ki belőle a lehető legtöbb nedvességet.
- Az így kapott folyadékot egy serpenyőben keverd össze az édesítőszerrel és az agaragar porral!
- Forrald fel, majd a forrástól számítva 3 percig főzd, mindezt állandó keverés mellett, hogy csomómentes pasztát kapj.
- A keveréket hagy kissé kihűlni, majd vedd elő az öntőformákat és egy csepegtető segítségével töltsd bele.
- Tedd be a hűtőbe legalább 30-60 percre!
- Ha megdermedtek, nyomkodd ki a gumicukrokat a formából!