Gasztro

Isteni vegán édesburgonyaleves

Bár önmagában megsütve is ellenállhatatlan az édesburgonya, most egy egy isteni vegán krémlevest mutatunk.
édesburgonya krémleves

Az édesburgonya egyre népszerűbb alapanyag, édeskés íze nagyon jól kombinálható fűszerekkel, más ízekkel, de önmagában is megállja a helyét.

Az egészségünk miatt is érdemes fogyasztani, mert C, B1, B2, B6, és E vitaminokat tartalmaz és ásványi anyagok közül megtalálható benne: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink. A fehérje-összetétele pedig a tojáséhoz hasonló.

Lassú felszívódása miatt fogyókúrázóknak is ajánlják – bár nem tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a hagyományos krumpli –, jó hatással van a bélrendszerre, erősíti az immunrendszert, és megelőzhető vele a daganatos sejtek kialakulása.

Isteni krémleves főzhető az édesburgonyából, az elkészítése pedig pofonegyszerű: a kockára vágott édesburgonyát megfőzöm, a többi összetevővel összturmixolom, majd még egyszer felforralom.

Az édesburgonya-krémleves hozzávalóit megtalálod a Gingercat blogon.

Még több krémleves receptje az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top