Azt azért nem mondnának ezekről a cukormentes édességekről, hogy fogyókúra alatt bármikor ehetők, mert a bennük lévő kalória azért nem annyira alakbarát, de az egészségednek biztos jót tesz, ha lecseréled a hagyományos desszerteket ilyen cukormentes verziókra.
Csokis-mandulás falatok
Hozzávalók:
- 100 gramm mandula (plusz egy kevés a tálaláshoz)
- 70 gramm cukormentes mogyoróvaj
- 65 gramm kókuszolaj
- 50 gramm kókuszreszelék
- 2 evőkanál rizs szirup
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A feltéthez:
- 160 ml juharszirup
- 140 gramm kókuszolaj
- 70 gramm kakaópor
Elkészítése:
Durvára daráljuk a mandulát, hozzáadjuk a mogyoróvajat, kókuszolajat, kókuszreszeléket, rizs szirupot, fahéjat, vaníliát és 2 evőkanállal a juharszirupból. Alaposan összekeverjük. Szétosztjuk a keveréket 12 muffinformába és 10 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a féltétet: a kakaóport, kókuszolajat és a maradék, 125 ml juharszirupot összekeverjük. A muffinformákban a mandulás masszára merjük a feltétet és további 30 percre a hűtőbe tesszük. Szeletelt mandulával és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk ez az egészséges édességet.
Cukormentes fehérjegolyók
Hozzávalók:
- 100 gramm kakaópor
- 350 gramm kókuszolaj
- 500 ml rizs szirup
- 500 gramm szárított kókusz
- 100 gramm vaníliás fehérjepor
- 2 teáskanál kurkuma
- 2 teáskanál céklapor
- 50 gramm málna
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 100 gramm pisztácia
Próbáld ki ezeket a cukormentes nasikat is!
Elkészítése:
A kakaóport 200 gramm kókuszolajjal és 160 ml rizs sziruppal összefőzzük. A szárított kókuszt a fehérjeporral, 150 gramm kókuszolajjal és 340 ml rizs sziruppal alaposan eldolgozzuk, majd négy tálba osztjuk a keveréket. Minden tálba más ízesítést teszük: az első tálba mehet a kurkuma, a másodikba a citrom héja és leve, a harmadikba a pisztácia, és a negyedikbe a cékla és málna. Tálanként külön összekeverjük, majd nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle. 30 percre hűtőbe tesszük az édességet fogyasztás előtt.
Mangós-kurkumás joghurtfagyi
Hozzávalók:
- 3 friss mangó
- 1 kg kókuszjoghurt (vagy görög joghurt)
- 1 evőkanál kurkuma
- 60 ml juharszirup
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítése:
A mangókat pürésítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összeturmixolunk mindent. Egy műanyag tálban a mélyhűtőbe tesszük a keveréket és 2 órát hagyjuk fagyoskodni, mielőtt elfogyasztjuk.
Még több egészséges, csokoládés recept: