nlc.hu
Szabadidő
Esélyt kapott a boldogabb életre a világ legmagányosabb elefántja

Esélyt kapott a boldogabb életre a világ legmagányosabb elefántja

Kaavan több mint 30 évet töltött az iszlámábádi állatkertben.
Szigorú büntetést kapott az orvvadász

Azután, hogy 35 évet töltött egyedül Pakisztán fővárosának állatkertjében, Kaavan végre esélyt kapott egy teljesebb és boldogabb életre. A Four Paws állatvédő szervezet ugyanis elérte, hogy az idős orrmányos visszakapja a szabadságát. A Metro című brit bulvárlap idézi Martin Bauert az állatvédő szervezet szóvivőjét, aki elmondta, Kaavan minden bizonnyal Kambodzsába utazik majd, ahol a korábbinál lényegesen jobb körülmények várják.

Ám még mielőtt útra kelt volna, Kaavant alaposan átvizsgálták: kiderült, hogy az idősödő elefánt túlsúlyos ugyanakkor alultáplált, a körmei túl nagyok és töredezettek. A pakisztáni Marghazar Állatkertet májusban záratták be az állatok rendkívül rossz körülményei miatt. És bár Kaavan megmenekült most és esélyt kapott egy jobb életre, két oroszlánnak már későn jött a segítség.

Martin Bauer a Metrónak hozzátette, az alapos kivizsgálás után kiderült, hogy Kaavan elég erős ahhoz, hogy elszállítsák, így már csak arra várnak, hogy a zöld jelzést kapjanak a fogadó országból és indulnak is.

Kaavan egyébként 2012-ben veszítette el a párját, azóta küzdött a rossz tartási körülményekkel és a magánnyal is.

Olvass még többet elefántokról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top