Tizenkét éves korában tanult meg főzni, azóta pedig állandóan új dolgokkal kísérletezik a konyhában. A műsorvezetőként egyre sikeresebb Osváth Zsolt szerint, ha hozzá vendégek jönnek, nála mindig terülj-terülj asztalkám van. A Life TV Vacsorakirály című műsor második hetén ő vitte haza a trófeát, de szoros volt a verseny.
„Mivel kedvencem a kacsa, így nem volt kérdés, hogy mit készítek a társaimnak – mondja Zsolt. – Kacsaleves, hideg sárgadinnye krémleves mentás túrógombóccal, konfitált kacsa, és tejszínes-gombás tagliatelle rosé kacsamellel volt a menü. Nekem a főzés igazi kikapcsolódás, az a típus vagyok, aki állandóan ki akar találni valami újdonságot. Sokszor keverek össze például olyan összetevőket, amiket más sohasem, és a végén meglátom, hogy jól sikerült-e vagy sem. Tizenkét éves korom óta főzök, és azóta állandóan fejlesztem a főzőtudásomat. Állítólag jó vendéglátó vagyok, ha a barátaimat várom vacsorára, akár egy születésnapra, vagy karácsonykor, akkor nálam mindig terülj-terülj asztalkám van. Évekkel ezelőtt elhatároztam, ha lesz saját lakásom, és jó munkám, akkor sokszor csinálok majd baráti összejöveteleket. Ez így is történt, és örülök, hogy minden álmom megvalósult.”
Zsolt szeretett volna nyerni, ám nem mindenáron. „Ez egy olyan főzőműsor, ahol nem a barátságokat pontozzuk, hanem tényleg az étel minőségét, finomságát. Szerettem volna, ha a többiek nem azért adnak magas pontot nekem, mert jól érezték magukat, hanem azért, mert jól főztem. Mivel elég kritikus voltam a többiekkel, sokakat le is pontoztam, ezért kicsit féltem attól, mi lesz, ha én leszek a vendéglátó. De szerencsére minden fogás elnyerte a többiek tetszését. A végén Ambrus Attila és köztem holtverseny alakult ki, a műsorvezető, Sas Dani, aki egyben a Vacsorakirály szakértője is, mellettem tette le a voksát. Így lett enyém a trófea. Nagyon boldog voltam, bármikor megismételném az estét.”