
Korábban már sikerünk volt a különleges mandarinlikőrrel és a fehér csokis krémlikőrből sem maradt egy csepp sem, így idén új receptekkel készülünk. Csak egy szép üveg és címke kell rá, és kész is a kedves gasztroajándék.
Mogyorókrémlikőr

Hozzávalók:
- 2,5 dl tartós habtejszín
- 3 dl vodka
- kb. 10 dkg (kevesebb, vagy több, ízlés szerint) porcukor
- 15 dkg Nutella
A habtejszínt melegítsük fel a porcukorral, keverjük el benne simára a Nutellát és főzzük majdnem forralásig. Ekkor tegyük félre. Amikor kihűlt, öntsük hozzá az alkoholt. Rázzuk jól össze, majd töltsük üvegekbe.
Tároljuk hűtőben. Két-három hét alatt elfogyasztandó.
Tipp:
Nagyon egyszerű elkészíteni, és selymes, mogyorós, krémes. Csak vigyázni kell az elején, hogy ne forraljuk túl a tejszínt, nehogy odaégjen.
Fahéjas csokilikőr

Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 12 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl rum
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 mk. őrölt fahéj
A tejszínt egy lábasba öntjük a cukorral, alacsony lángon melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad, ekkor hozzáadjuk az étcsokoládét és kevergetjük, míg teljesen elolvad. Hozzáadjuk a kakaóport és a fahéjat és alaposan elkeverjük. Félretesszük hűlni, majd ha kihűlt, leszűrjük és hozzáadjuk a rumot.
Kókuszlikőr

Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 300 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl fehér rum
Egy lábasba mérjük a rum kivételével az összes többi hozzávalót és kis lángon felforraljuk. Levesszük a tűzről és leszűrjük, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Ha teljesen kihűlt, hozzáöntjük a rumot és kész is.