Holland kutatók bebizonyították, hogy naponta legalább 10 gramm diót kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy megelőzzük a rákot, a cukorbetegséget és a szívbetegségeket.
A mogyoró is hasonlóan jól vizsgázott, de figyelni kell arra, hogy lehetőleg sótlant válasszunk, és abból is 10 grammot kellene ennünk naponta.
A földimogyoró és a vastag héjú magvak gazdagok B-vitaminokban és antioxidánsokban, sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaznak, és rengeteg rost és fehérje is van bennük.
Ráadásul az ezen magvakban található értékes tápanyagok sokkal jobban felszívódnak a testben, mintha táplálékkiegészítő formájában fogyasztanánk.
De a gyakorlatban mennyi 10 gramm ezekből a magvakból:
• 12 darab földimogyoró
• 8-9 darab mandula
• 6 darab kesudió
• 5 darab dióbél
• 5 darab pakándióbél
Ugye ma már megetted a mai olajosmag-adagodat?
Olvass tovább magvak témában!
- Ezt edd a pattanások ellen!
- Mikortól ehetnek magokat a babák?