nlc.hu
Család
Decemberben hamarabb érkezhet a nyugdíj

Decemberben hamarabb érkezhet a nyugdíj

Míg novemberben 11-én, addig decemberben már elsején utalja a nyugdíjakat a kincstár.

Szerdán este a Magyar Közlönyben megjelent a nyugdíjemelésről szóló jogszabály, és ez alapján 2020. november 1-jétől 2020. január 1-jei visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni a nyugdíjakat és más, a jogszabályban felsorolt juttatásokat.

És mikor érkezik a novemberi, illetve a decemberi nyugdíj?  A kincstár nyugdíjnaptára szerint a következő hónapban 11-én lesz az utalás, de decemberben már jóval hamarabb megérkezik az összeg, ugyanis az év utolsó hónapjában elsején utalnak majd. A Napi.hu szerint fontos megjegyezni, hogy a bankszámlára történő utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg.

A nyugdíjra jogosultaknak persze csak egy része kapja meg utalással pénzét, sokan vannak, akik postai úton kapják a nyugdíjat, ők úgynevezett postai kifizetési naptárban meghatározott napon jutnak hozzá az adott összeghez.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top