Család

Nyugdíj 2021: háromszor is pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok jövőre

Nyugdíjemelés, a 13. havi nyugdíj első részlete és nyugdíjprémium is érkezhet jövőre a magyar nyugdíjasoknak.

Miután a kormány nyilvánosságra hozta a 2021-es költségvetés első tervezetét, abból kiderült, mire számíthatnak jövőre a hazai nyugdíjasok – írta meg az infostart. Először is arra, hogy a kormány jövőre 3%-os inflációval számol, ami 3%-os nyugdíjemelést jelenthet januártól, ami egy átlagos 140 ezer forintos nyugdíj esetében nagyjából négyezer forint pluszt jelent.

Nyugdíj

Háromszor is plusz pénzt kaphatnak a nyugdíjasok jövőre (fotó: Pixabay)

Ehhez jöhet még februárban a járványhelyzet elején beígért 13. havi nyugdíj első részlete, ami plusz egy heti összeget jelent, amire a kormány 77 milliárd forintot különített el a költségvetésben. A fenti átlagnyugdíj mellett ez egyszer 35 ezer forint extrát jelent. Ha pedig minden a kormány tervei szerint alakul, nyugdíjprémium is jöhet novemberben, ehhez azonban az kell, hogy a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot. Ha hihetünk a számoknak, erre van esély, ugyanis 2021-ben 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak.

Szerencsés nyugdíjasok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top