Összeállítottunk egy listát olyan ételekről, amelyeket nem szabad hűtőbe tenni, mert vagy a minőségük, vagy az állaguk nem lesz utána jó.
Íme, a lista
Sütőtök
Ha lehűtjük, az nem tesz jót ennek a zöldségnek. De ha sötét, hűvös helyen tároljuk, akkor sokáig eltartható.
Hagyma
A hagyma állaga jelentősen megváltozhat a hűtés hatására, ezért inkább ezt is hűvös, sötét helyen tartsuk, úgy hetekig eltartható.
Krumpli
A hűtőben tárolt krumpli elveszti az ízét és a elszíneződhet. Hasonlóan az előbbiekhez, inkább hűvös, sötét helyen tartsuk.
Fokhagyma
A fokhagyma megkeseredhet a hűtőben, de ha mégis hűteni szeretnénk, szedjük gerezdekre, tegyük olajba, és úgy rakjuk a hűtőbe.
Banán
A banán hamarabb megbarnul, ha hűtőbe tesszük. Inkább tartsuk a konyhapulton, a szárát befóliázva.
Olvass tovább hűtőtémában!
- Mutasd a hűtőd, megmondom, ki vagy!
- Okos dizájnmegoldások: így tárold a kaját hűtő nélkül
- Így takarítsd ki 20 perc alatt a hűtőt!