Az indiai konyhával középiskolás koromban találkoztam először, amikor az országra hirtelen rászakadt nagy szabadságnak köszönhetően sorra jelentek meg a különböző filozófiák, vallások, tanok. Volt minden hirtelen, amivel mi csak ismerkedtünk akkoriban: természetgyógyászat, radiesztézia, agykontroll, na és megjelentek a krisnások is, Hare Krisnát mantrálva, és valami isteni finom halavát osztogatva. No meg volt fánk is.
Ebből az időből származik a malpura (fánk) receptem is, melyet egyszerűségénél fogva már akkor is el tudtam készíteni, és azóta is nagyon szeretek, mert nemcsak gyorsan elkészül, de isteni finom is. akár farsangra is szuper lehet ez a poharas desszert.
Indiai fánk recept:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 2 dl tej
- zsiradék a sütéshez (olaj, vagy ghí)
- 6 dl joghurt (natúr, de télen gyümölcsös is lehet)
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg gyümölcs (eper, málna , eper, vagy kevés citrom)
A folytatásért kattints a Napfény illata caféblogra!