nlc.hu
Horoszkóp
3 csillagjegynek ezzel a szobanövénnyel szerzel örömet

3 csillagjegynek ezzel a szobanövénnyel szerzel örömet

Egy darabka természet mindig jó hatással van ránk. Ha valakinek nincs kertje, és erdőn-mezőn sem tud elég időt tölteni, a saját otthonában tudja létrehozni az üdítő zöldfelületet.

Nem mindenki alkalmas egy apró dzsungel gondozására a lakásban. Ha valaki nem elég figyelmes, vagy sok időt tölt házon kívül, esetleg külföldre utazik, azt megsínylik a növények. Amikor virágot választunk szeretteinknek, elsőként gondoljunk az életvitelükre, de ne feledjük a csillagjegyüket sem. Egész döbbenetes hasonlóság van egyes növények és egyes csillagjegyek karaktere között.

majomkenyér

Majomkenyér (Fotó: Unsplash)

Bika – szerencsehozó majomkenyér

Független és szilárd jellem, de amikor rázóssá válnak körülötte a dolgok, szüksége van a stabil, nyugtató környezetre. A majomkenyérfa letisztult vonalai csillapítóan hatnak rá, ha ilyet ajándékozol neki, nem nyúlsz mellé. A föld elem uralta csillagjegynek tetszeni fog, ha a növény kaspója valami természetes anyagból készül, terrakotta színben. De a megfelelő tartóban bármilyen lakberendezési stílusban megállja a helyét. A majomkenyérfa neve angolul „jade plant”, ami a jáde kristályra emlékeztető levelekre utal. Ez a növény is, akárcsak a jáde talizmán, nyugtató látványa mellett a jószerencsét is meghozza a Bika otthonába.

bromélia

Tillandsia (Fotó: Pixabay)

Ikrek – szakállbromélia

A levegős jegynek egy telitalálat ez a zuzmóféle, amit levegő virágnak is ismernek, mivel a természetben a fákról csüngve lóg a levegőben. Passzol a személyiségéhez, hiszen nem bírja a kötöttségeket, de szüksége van egy stabil helyre a növekedéshez, és képes alkalmazkodni bármilyen nehéz körülményekhez. A szakállbroméliának nincs szüksége földre, és nagyon kicsik a gyökerei. Összeillő páros, ugye? A növény jól érzi magát valahova fellógatva, de jól szellőző helye legyen. Nem fogja összezavarni, ha időnként gazdája elköltözik, ahogy viszi nyughatatlan vére, akárcsak a rugalmas Ikrek, ez a zuzmó is jól tűri a környezetváltozást. 

mimóza

Mimóza (Fotó: Unsplash)

Rák – mimóza

Odaadó és érzékeny, szereti mások gondját viselni. A mimóza egy tökéletes választás a Rák számára. Ez a szép virágú növény is az érzékenységéről híres, akárcsak leendő gazdája. Amikor megérintik a leveleit, gyorsan összecsukódnak. De óvatosan kell bánni vele, mert minél többször éri inger, egyre gyengébb lesz, és megbetegedhet. Ez egészen ismerősen hangzik, akárcsak a Rákról beszélnénk. Akit ha bántanak, behúzódik a páncéljába, és a sok támadás teljesen összetörheti. De ha megfelelően bánnak vele, akkor kibontakozik – mint a mimóza csodálatos, színes kis virágai.

(via thespruce)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top