nlc.hu
Egészség

Tatárföldön idősotthonba adják az öreg teheneket

Állatbarát önkéntesek idősotthont nyitottak öreg teheneknek Tatárföldön

Az öreg és már tejelésre képtelen tehenek általában a vágóhídon kötnek ki, ám Tatárföldön az állatbarátok most más alternatívát kínálnak nekik: egy nyugdíjas panziót, ahol már nem kell tejelniük.

Magukra hagyott, öreg teheneknek nyitottak menhelyet az oroszországi Tatárföldön. Az állatokra korábban vágóhíd várt volna – bár ebben a korban a húsuk már inas és rágós –, önkéntesek jóvoltából azonban most már békésen élvezhetik nyugdíjas éveiket – mutatta be az RTL Klub Híradója.

A kezdeményezésnek akkora a sikere, hogy a tehénpanziónak már több mint száz lakója van, köztük egyre több árván maradt fiatal jószág is, akiknek a gazdái öregedtek meg annyira, hogy már nem tudták ellátni a teheneket. Olyan családoktól is kaptak jószágokat, akiknek az anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy tovább tartsák a kis családi gazdaságot. Vannak, akik rendszeresen meg is látogatják a panzióban egykori kedvenceiket, sőt segédkeznek is a munkában. A takarmányt a fiatal állatok tejének értékesítéséből fedezik.

Tehenek minden mennyiségben az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top