nlc.hu
Otthon

Leomlott a vakolat a józsefvárosi lakás plafonjáról

Több száz kiló vakolat omlott le egy józsefvárosi lakás plafonjáról

Néhány hete szintén leomlott a vakolat ugyanannak a józsefvárosi épületnek egy másik lakásában.
Lehullott vakolat a lakásban

Több száz kiló vakolat omlott le a nyolcadik kerületi Őr utca 3. szám egyik lakásában pénteken későn este – derült ki a Józsefváros újság Facebookra feltöltött videójából, amelyet a hvg.hu vett észre.

A lakóknak nem esett baja, de a házban hetekkel ezelőtt hasonló baleset történt egy másik lakásban. Egy statikus a helyszínen azt mondta, a problémát alapvetően a ház elöregedése okozza, de közvetve vagy közvetlenül befolyásolhatja a mellette zajló építkezés is.

A több mint 140 éves, egyemeletes épület mellett egy nyolcszintes lakóházat építenek. Az építtető Whitefield Management a korábbi eset kapcsán azt írta a hvg.hu-nak, hogy a leeső vakolatnak nincs köze az építkezéshez, másrészt a vakolat leesésekor az építkezésen munkát nem végeztek.

A statikus ezzel kapcsolatban most annyit mondott, hogy a szerkezet elmozdulása nagyon lassú folyamat, vagyis nincs köze ahhoz, hogy az adott pillanatban végeznek-e munkát.

(Kiemelt kép: Facebook/Józsefváros újság)

Életveszélyes a hulló vakolat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top