Sütőtökös-krumplis zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- 1/2 kk. piros paprika
- 1/2 kk. garam masala
- 1 ek. natúr joghurt
- 100 g tempeh azaz tofu
Hozzávalók a raguhoz:
- 1 fej lila hagyma
- 3 ek. paradicsompüré
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 ek. kókuszreszelék
- 1 kiskanál kurkuma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk. reszelt gyömbér
- 1 kk. barnacukor
- 2 kisebb burgonya
- 1 kk. koriander
- 150 g sütőtök
- 1 dl tejszín
Elkészítés
Hámozzuk meg a burgonyát és a sütőtököt, és szeleteljük fel apró kockákra. Aprítsuk fel a hagymát.
A tempeht szeleteljük fel, és pácoljuk be a joghurt, garam masala, pirospaprika és víz keverékével.
Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pároljuk. Adjuk hozzá a fűszereket, a kurkumát, a koriandert, a garam masalát, a paprikát, fokhagymát, és keverjük össze. Főzzük még néhány percig. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a kókuszreszeléket és a burgonyát, sütőtököt. Kis víz hozzáadásával pároljuk puhára a zöldségeket. Keverjük bele a bepácolt, leszűrt tempeht, a paradicsomszószt és a cukrot és ízlés szerint kevés sót is. Főzzük fel, majd lágyítsuk a szószt a tejszínnel.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel