nlc.hu
Életmód

Megújul a MOL Bubi

Leleplezték az új MOL Bubi biciklit, indul a tesztelés

Defekttűrő gumi és okoslakat is lesz az új közbringákon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint “gőzerővel” szerelik össze az új MOL Bubi bicikliket a Csepel Zrt. üzemében, 100 kerékpár már el is készült, és további 400 biciklit szerelnek össze a következő hetekben. 

Közleményük szerint a “defekttűrő, fújt gumikkal felszerelt új bringákkal könnyebben és gyorsabban lehet haladni, az egyszerűbb használatot okoslakat biztosítja”. Az új kerékpárhoz persze új applikáció is dukál, ennek segítségével állítólag egyszerűbben és gyorsabban lehet majd regisztrálni és felvenni a MOl Bubi bringákat, és teljesen új weboldal is készül.
 

A tesztelés hétfőn kezdődött, azt a Csepel Zrt. végzi a gyűjtőállomásokon, hogy megbizonyosodjanak arról, hibátlanul működik-e például az adatkommunikáció, azaz a kerékpár felvétele és leadása, várhatóan március 17-től pedig már nemcsak a bérlést, de a regisztrációt, a fizetést és az ehhez kapcsolódó folyamatokat is ellenőrzik.

Ha minden rendben működik, illetve az esetleges hibákat kijavították, várhatóan még tavasszal elindul a próbaüzemi tesztelés. Ennek célja, hogy a valóshoz hasonló terhelés alá vessék a rendszert és megteremtsék a hibátlan működés feltételeit. A próbaüzem végére már 800 kerékpár várja az üzembehelyezést, további 400 kerékpárt az “élesüzem” indulását követő négy héten belül állítanak üzembe – közölte a BKK.

(via MTI)

MOL Bubi bicikli

Kerékpáros halad MOL Bubi biciklin az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton. Fotó: MTVA/Juhász Gábor

Biciklizz okosan, biztonságosan!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top