nlc.hu
Aktuális

Súlyos állapotban a Covid-intenzíven megkéselt nő

A Covid-intenzíven megkéselt tanárnő agyát is értintették a szúrások, súlyos állapotban van

A megkéselt, évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna nagyon rossz állapotban van, jelenleg gépek tartják életben. Elkövetője elmegyógyintézetbe kerülhet.

Hátborzongató részleteket tudott meg a Blikk a Honvéd kórház Covid-osztályán elkövetett késeléssel kapcsolatban. Információik szerint a kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették.

Élet-halál között a Covid-osztályon megkéselt tanárnő

Képünk illusztráció. A kínai férfi egy sebészeti ollóval támadt a mélyaltatásban lévő tanárnőre (Fotó: Unsplash)

Ahogy arról mi is beszámoltunk,  a 6. kerületi Honvéd kórházban egy sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget a COVID-osztályon ápolt férfi szombat délután. A megtámadott asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A férfi kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A 24. hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A gyanúsítás ellene: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete. Tettéért akár életfogytig tartó börtönt is kaphat, vagy elmegyógyintézetbe kerülhet.

Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést. A Blikk értesülése szerint nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

A lap szerint az évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna nagyon rossz állapotban van, jelenleg gépek tartják életben. Tanítványai még bíznak a csodában, remélve, hogy imádott tanárnőjük felépül.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top