Ha nem maradt semmi a hétvégi menüből és az “1 nap alatt – 20 gyors vacsora” projektet sem kezdtétek (még) el, akkor legyen ma egy gyors fish & chips a vacsora!
Fish and chips sörbundában
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- só
- bőségesen olaj
- bors
- 1 csomag sütőpor
- 500 g fagyasztott sült burgonya
- 2 doboz (1 liter) sör
- 300 g (lehet fagyasztott is) tőkehalfilé
Elkészítés
Kell egy akkora edény, hogy a halakat egyszerre tudjuk sütni. Ebbe az edénybe öntsük bele az olajat, és melegítsük fel kb. 190 fokra. Akkor jó az olaj, ha egy kis panírszószt beledobunk, és az fent marad a felszínen, és sülni kezd.
A lisztet és a sütőport összekeverjük. Felbontjuk a két sört, és az egyiket rögtön megisszuk. A másik sörnek a felét hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Egy habverővel, vagy ami egyszerűbb, egy elektromos habverővel palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk belőle. Ha nagyon sűrű, akkor a sörrel lazíthatjuk, ha túl laza, akkor pedig liszttel sűríthetjük.
A halakat töröljük szárazra papírtörlővel, szórjuk meg egy kis liszttel (ez segít abban, hogy tényleg száraz legyen), hintsük meg sóval-borssal mindkét oldalát. Mártsuk a halat a masszába, majd óvatosan engedjük bele a forró olajba. 10 perc után a bunda szépen megbarnul, ekkor kiszedhetjük. Tartsuk melegen (60 fokos sütő), és ugyanabban az olajban süssük ki a krumplit. Ha stílusosak akarunk lenni, akkor újságpapírból tölcsért csinálunk, félig megpakoljuk krumplival, és a tetejére rárakunk egy halat.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Spenótos rétes – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel