nlc.hu
Trend

Videó: ez a nő a férjével húzatta ki a fogát- videó

Nem hiszed el, de ez a nő a férjével húzatta ki a fogát, hogy pénzt spóroljon – videó

Karen Hearn nem akart dollár ezreket költeni a fogászati kezelésre, ezért egy elég bizarr megoldást választott: DIY húzatta ki a fogát.
DIY. fogműtét, otthon

A nő a TLC csatornáján futó Extreme Cheapskates című sorozat legújabb epizódjában arról mesélt, hogyan takarított meg pénzt azzal, hogy nem vette igénybe a fogorvos szolgálatait, hanem otthon, a férjével távolíttatta el a beteg fogát.

Otthon berendezett, random fogászat

A történet azzal kezdődött, hogy Karen krónikus fogfájástól szenvedett. Miután megpróbált minden otthoni praktikát a szegfűszegolajtól kezdve a jégen át a vény nélkül kapható termékekig, végül fogorvoshoz ment.

A vizsgálat után elmondták neki, hogy tályog van a fogán, gyökérkezelésre és koronára lesz szükség, ami igen izmos összegbe, 1800 dollárba kerül. A szakember felvetett egy olcsóbb lehetőséget is, amely a beteg fog eltávolítását jelentette, 185 dollárért.

Karen azonban ennyit sem volt hajlandó fizetni a kezelésért.

Inkább arra kérte a férjét, Grantet, hogy húzza ki ő a fogát. Érthető módon a férfi nem repesett az ötlettől:
„Mi van, ha rossz fogat vagy valami mást húzok ki? De a feleségem azzal fenyegetett, hogy kiveszi magának, ha én nem segítek” – magyarázta a férfi a róluk szóló epizódban, és végül beadta a derekát.

A házaspár megnézett egy YouTube-videót, amely egy otthon elvégzett eljárásról készült, és ezen felbuzdulva rögtönzött klinikát hoztak létre a nappalijukban. Mindezek után a férj némi érzéstelenítő géllel kente be Karen ínyét, majd háztartási tárgyakból – nevezetesen egy porszívóból és egy szívószálból – egy úgynevezett fogszívót hozott létre. Karen elmagyarázta, hogy segítségül hívtak egy régi fodrászkelléket is, és az így barkácsolt tárgyak segítségével távolították el a lyukas fogat.

Összesen 10 dollárt költöttek a procedúrára, azaz 175 dollárt spóroltak meg, de azt Karen is bevallotta, hogy nem volt éppen fájdalommentes az eljárás, ugyanakkor ma sem csinálná másként. Még akkor sem, ha nyerne a lottón.

Mások is műtöttek már DIY módon

Olykor itthon is hallhatunk hasonló esetekről: 2015-ben Seres István, egy nagyatádi rokkantnyugdíjas megoperálta magát, mivel olyan nagy fájdalmai voltak, hogy nem tudta megvárni a műtét időpontját.

„Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgatóhelyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra”mondta a férfit.

Ennél is extrémebb volt az a történet, amelynek főszereplője egy kínai sebész volt. Dr. Zhang Xiangmin évek óta rettenetesen horkolt, ezzel pedig a vele egy ágyban alvó, vagyis inkább aludni próbáló feleségének okozta a legtöbb szenvedést. Arra a megállapításra jutott, hogy a horkolását úgynevezett obstruktív alvási apnoé okozza. A rendellenesség lényege, hogy alvás közben a légutakban erősen akadályozott a levegő áramlása, illetve olykor teljesen el is záródnak a légutak, ami légzésleállást eredményez, ennek következtében pedig az agy újra és újra felébreszti a testet, hogy újraindítsa a légzést.

A probléma megoldására egy kísérleti eljárást választott, a műtétet pedig saját magán végezte el. A nyelve hátsó részébe két vékony csövet épített be, melyek alvás közben a fogai alá kerülnek, megakadályozva, hogy a nyelve elernyedjen és horkolni tudjon.

Fotó: YouTube

Kapcsolódó bizarr esetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top