nlc.hu
Otthon
Év fagylaltja 2021

Idén is keresik az Év fagylaltját, új kategóriával bővült a verseny

A vadászati világkiállítás miatt meghirdetett Erdő-mező ízei kategóriában a szarvasgomba és a kapor is ajánlott alapanyag az Év fagylaltja versenyben.
Év fagylaltja

Idén is meghirdeti az Év Fagylaltja versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Bár a járvány miatt a fesztivál jellegű rendezvényük ebben az évben is elmarad, a kézműves fagylaltok kétfordulós versenyét megtartják.

A verseny célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Három kategóriában lehet nevezni az Év fagylaltja címre:

  • Fagylaltozók, cukrászdák
  • Alapanyaggyártók, forgalmazók
  • Erdő-mező ízei.

Az Erdő-mező ízei kategóriát az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére hirdették meg, ebben cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek. Olyan fagylaltokat várnak, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Felhasználásra javasolt alapanyagok:

  • homoktövis, áfonya, bodza, málna, szeder, szamóca, berkenye, som, kökény,
  • mogyoró, gesztenye, mandula, fenyőmag,
  • szarvasgomba, vargánya, kakukkfű, kapor, menta,
  • csipkebogyó, méz, kamilla, levendula, turbolya, citromfű.

A regionális döntők után az ipartestület székházában rendezik az országos döntőt. Nevezni június 15-ig lehet, az országos döntőt július 5-én tartják.

(Kiemelt kép: MTI / Ujvári Sándor)

A korábbi győztesek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top