Szimultán főzéssel indult a Konyhafőnök Döntő harmadik napja, Sárközi Ákos “egyszerű” nyúlpaprikását főzték le a versenyzők, a séf tempójában. A hagyományosnak nem mondható hozzávalók között például homárfej is szerepelt. Borjúkaraj és egzotikus köretnek való fogadta a legjobb négy versenyzőt a második főzésnél. A zsűri a Döntősöktől a tétnek megfelelő főétel formájában kérte a nyersen nem fogyasztható manióka és a zsenge borjúhús házasítását.
A dobogó előtt, negyedik legjobb versenyzőként hagyta el a konyhát a Hollandiában élő Kiss Norbert Ádám, aki kifejezetten a versenyért utazott haza, és a meghatódott Szeghalmi Orsit is ő vigasztalta, amikor továbbjutott.
“Szuper jó, hogy csapatom tagja voltál, és ki tudja, remélem, tudunk majd együtt főzni” – búcsúzott Sárközi Ákos a versenyzőjétől.
“Külön utakon jártam a többiektől, reméltem, hogy ez elrepít a Fináléig, de nem így történt” – búcsúzott a kieső.
Ezzel kialakult a TOP3, akinek a célja a Finálé, ahol megküzdhetnek A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért!