nlc.hu
Horoszkóp

4 tipp, hogy elengedd mások negatív energiáját

Ne legyél mindenki lelki szemetese!

Nagyon fontos értéked, ha szeretsz segíteni. De nem mindenki hálás érte. Csak még többet akar, te pedig úgy érzed: fogy az energiád.

Jó dolog, ha szeretsz segíteni másokon. Persze csak addig, amíg örömet okoz, és nem vesz el az életedből. Ha túl sokat foglalkozol mások gondjaival, az az egészségedet is veszélyezteti. Vannak olyan emberek, akik megérzik benned a jótét lelket, és – ha nem is tudatosan, de – visszaélnek vele. Tanuld meg kezelni a helyzetet!

adakozó tenyerek sárga virággal

Fotó: Unsplash

1. Nem tehetsz mindenkit boldoggá

El kell fogadnod, hogy nem segíthetsz mindenkin. Főleg azokon, akik nem is akarnak változtatni! Ők hajlamosan belevinni téged egy véget nem érő játszmába. Ilyenkor zárd le velük a kapcsolatot, és ne legyen bűntudatot. A saját boldogságod nélkül nem tudsz másokon segíteni.

2. Töltődj fel

Ha sokszor panaszkodnak neked, sokan öntik ki a lelküket, az rád is terhet ró, észrevétlenül. Ürítsd ki ezt a sok negatív energiát, töltődj fel a természetben. Menj kirándulni, legyél egyedül az erdőben. Jógázz, meditálj, sportolj.

3. Mások felelőssége nem a tiéd

Vállalj felelősséget a tetteidért, szavaidért. De mások helyett nem tudsz! Ha bárki, akinek segítettél, rajtad próbálja számonkérni a sikertelenségét vagy problémáit, ne hagyd magad. Mindenki a saját életéért felelős.

4. Tanulj meg nemet mondani

A legfontosabb, hogy tudd: semmit nem vagy kötelező megtenni, amit nem szeretnél. Nem vagy köteles elviselni a fájdalmat, a szenvedést. Jogod van nemet mondani, ha valami nem esik jól, nem szívesen teszed. Nagylelkű maradsz akkor is, ha így cselekszel: enélkül nem is tudsz segíteni igazán.

(via thetalko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top