nlc.hu
Életmód

Hugh Jakman-nek újabb biopsziára lesz szüksége

Hugh Jackman biopsziai eredménye aggodalomra ad okot

Hugh Jackman néhány tünetmentes év után újabb biopszián esett át, és a legújabb teszteredményei sajnos nem a legjobbak. Erről posztolt most az Instagram-oldalán.

Az ausztrál sztár már évek óta bajlódik a daganatos betegséggel, legutóbbi kezelése után Instagram- és Twitter-oldalán hívta fel a figyelmet a napvédő krém fontosságára. A betegség többször is kiújult nála az elmúlt években, összesen hat alkalommal kezelték bőrrák miatt, de most nagyon úgy fest, hogy újra felütötte fejét a kór.

A színész ezúttal is őszintén írt az Instagram-oldalán arról, hogy az orvosok egy furcsa elváltozást vettek észre az orrán, amiből mintát is vettek, és az eredmény „nem lett túl meggyőző”.  A színész azonban nem ijedt meg, és azt írja, hogy nem kell aggódni, a kétes eredmény valószínűleg annak köszönhető, hogy nem vettek le elég mintát. Azt is felvázolta, hogy legrosszabb esetben egy bazálsejtes karcinómával kell szembenéznie, ami jól kezelhető.

hugh Jackman, bőrrák

A színész életében összesen eddig hatszor jelent meg a bőrrák (Fotó: Getty Images)

A színésznél először 2013-ban diagnosztizálták a bazálsejtes karcinóma nevű daganatot, amely a bőrrák leggyakoribb – ritkán halálos kimenetelű – változata, amely évente csak az Egyesült Államokban közel hárommillió embert érint az American Cancer Society adatai alapján.

Vedd komolyan a bőrrákot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top